До 15 дни ротацията ще навлезе в решителна фаза. Тогава партиите ще

...
До 15 дни ротацията ще навлезе в решителна фаза. Тогава партиите ще
Коментари Харесай

Ротацията: До 15 дни Денков и Габриел трябва да дадат идеите за бъдещия кабинет

До 15 дни ротацията ще навлезе в решителна фаза. Тогава партиите ще вземат решение кой остава и кой си потегля от кабинета. Срокът от 15 дни беше оповестен от водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Тогава Денков и Габриел би трябвало да показват пред партиите, които ги поддържат, концепциите си за бъдещето на властта.

Партньорите не чакат огромни разтърсвания, а през днешния ден оповестиха, че единствената сигурна рокада е тази на министъра на опазването на здравето Христо Хинков.

Болниците имат временен интервал до 1 юли да приведат договорите с дистрибуторите си по отношение на новите правила

Напрежение обаче има по въпроса с политическите назначения и кадруването в службите. А опозицията и през днешния ден изиска оставка на целия кабинет и заприказва за пазарлъци и извиване на ръце.

„ Имаме много терзания по доста назначения. Аз не желая която и да е партия да се меси в службите и регулаторите. Че се желаят политически назначения там, смятам че това е неверно “, разяснява Борисов.

Борисов даде за образец обстоятелството, че народен представител от Политическа партия е зам.-шеф на ДАНС.

„ Мен ме тормозят също много неща и България може да се развива по-ускорено и ще го сложим идващия месец “, отговори Владислав Панев от ПП-ДБ.

Според него няма смисъл да разяснява протичащото се сред водачи на политически партии

„ Aз чакам оставка на държавното управление. Дали ще има смени и ще пристигна някой различен - разлика сред ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи няма “, изясни Костадин Костадинов от „ Възраждане “.

От Българска социалистическа партия предвидиха бъдещо напрежение.

„ Със сигурност ще има извиване на ръце и ще има пазарлъци за постове, към този момент сме очевидци всички. Сглобката би трябвало да се разглоби незабавно “, добави Иван Ченчев от Българска социалистическа партия.

„ Г-н Борисов, доста сте доверчив. С този наивитет, в случай че бяхте жена, щяхте да сте непрекъснато бременна.

Макар че като виждам вътрешнопартийните взаимоотношения в сглобката, ПП-ДБ настойчиво се пробват да забременеят от Движение за права и свободи “, заключи Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР